Home / nieuws‎ > ‎

Clinic KBS De Bijvanck

Op maandag 15 April hebben wij hier de gymlessen overgenomen om eens even lekker Basketball onder de aandacht van de Blaricumse kids te brengen. Met dank aan Peter Evers (coach U10) en zijn zoon Gijs (speler U10) en vriend Rick (speler U10) die ons hebben geïntroduceerd bij deze school.

Juf Gitta die normaal de gymlessen verzorgt voor deze scholengemeenschap is zo vriendelijk geweest om ons als basketballvereniging clinics te laten verzorgen. Dit in plaats van de reguliere gymles.

Dus daar gingen Maria en ik (Ans) op maandag morgen van huis gewapend met 30 mini ballen en 180 Quick Runners clinic diploma’s. Deze dag hebben we 7x groepen van gemiddeld 25 kinderen van de eerste fundamentels laten proeven.

Het links en rechts dribbelen.
De stuiterpass en borstpass
De beginselen van een lay-up

Dit en van alles meer stoelendans, tikkertje, Annemaria koekoek… verhuld in basketball spelletjes. Het is allemaal langsgekomen. Natuurlijk afhankelijk van welke leeftijdsgroep er kwam.

Het is een erg leuke dag geweest en de kinderen kregen als aandenken een QR clinic diploma mee.

Verder hebben wij ook nog 4 mini ballen achtergelaten, zodat Juf Gitta wat vaker in de reguliere gymles ook basketball kan geven.