Scheidsrechter F-cursus

Op woensdag 31 oktober start een scheidsrechter F-cursus bij Quick Runners. Deze cursus is bedoeld voor alle leden vanaf 14 jaar, vanaf 15 jaar is het verplicht om de cursus te volgen. Ook ouders/verzorgers mogen zich opgeven.

De cursus zal plaatsvinden in de kantine van de sporthal, op de volgende data:

                               Woensdag   31 oktober 2012                     van 19.30 – 21.30 uur

                               Woensdag  14 november 2012                  van 19.15 – 21.30 uur

                               Woensdag   28 november 2012                van 19.15 – 21.30 uur

Om te kunnen basketballen zijn scheidsrechters nodig. Je weet vast wel hoe vervelend het is om een wedstrijd te spelen met slechte scheidsrechters, laat staan dat de wedstrijd niet door gaat omdat er geen scheidsrechters zijn. Daarom wordt ook van jou verwacht dat je de scheidsrechterscursus volgt.

Het volgen van de cursus heeft voor jou een groot aantal voordelen. Doordat je de spelregels beter leert begrijpen, zal jou basketbalspel ook beter worden. Daarnaast kun je de scheidsrechters beter begrijpen. Ook je team zal er voordeel van hebben. Doordat je fouten van anderen, zoals bijvoorbeeld lopen, eerder ziet, kun jij je teamgenoten beter maken. Tot slot zijn goede scheidsrechters voor de club van belang. Zonder scheidsrechters zijn er geen wedstrijden, en goed opgeleide scheidsrechters dragen bij aan het imago en de professionaliteit van de club.