Huizer basketballvereniging

Quick Runners

Start reguliere Binnentraining 18 augustus

Vanaf dinsdag 18 augustus vinden de binnentrainingen weer plaats op de reguliere tijden, zie het overzicht per team voor de trainingstijden. Alles nog onder de strenge coronavoorwaarden zoals vermeld in de nieuwsbrief. Belangrijkste regels: thuis omkleden, eigen bidon, handen desinfecteren bij binnenkomst, wachten op de gang totdat trainer teken geeft dat je binnen mag komen, toilet alleen voor noodgevallen, 1,5 meter buiten de training, ballen en banken na elke training desinfecteren, aanwezigheidsregistratie door trainer.

De ventilatie in de sporthal is goedgekeurd. En uiteraard: geen toegang bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Binnentraining onder voorwaarden

Vanaf dinsdag 14 juli hebben we toestemming gekregen om onder voorwaarden weer binnen te trainen. Dit allemaal onder strenge voorwaarden (o.a. aanmelden, handen desinfecteren, kleedkamers gesloten, enzovoort). Dit geldt in ieder geval tot het einde van de schoolvakanties. Mooi dat er na de lange gedwongen stop weer gebald kan worden!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Buitentraining update

2 juni: basketballen onder de verkoeling van de hoge bomen beviel goed! Ook deze week werd het jongste team aangevuld met spelertjes die het basketballen wel zien zitten. En terecht! 18 sportieve kids kregen conditietraining, afgewisseld met fundamentals en uiteraard een partijtje.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Buitentraining Part II

19 mei: en weer was er een buitentraining mogelijk voor de spelers tot en met 12 jaar. Deze keer op het basketbalplein aan de Zuiderzee. Naast onze eigen leden deed er ook direct een extra speler mee die toevallig langs kwam lopen met zijn moeder. Het samen trainen ging prima, en de kinderen hielden zich goed aan het protocol. Voor en na de training werd er handgel gebruikt. Trots op deze kids! Veel dank aan Marcel Pomp en Bert Schaap voor deze leuke training. Lees hier het artikel in het Nieuwsblad voor Huizen over sportverenigingen die weer buiten trainen met de jeugd.

Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Huizen en Sport Platform Huizen.

Buitentraining U12!

Op 12 mei was het zover: de U12 mocht weer trainen. Maar wel in de buitenlucht! Fijn om weer bezig te zijn. Met dank aan Bert Schaap en Marcel Pomp die de skills training hebben verzorgd.

Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Huizen en Sport Platform Huizen.

Na de zomer: 3x3 competitie

Na de zomer start de NBB met een nieuwe 3x3 competitie. Quick Runners gaat met vier teams deelnemen aan deze competitie: U13, U15, U18 en 23+. De 3x3 competitie is een mooie aanvulling op de 5-5 competitie voor wedstrijd spelende leden, maar is ook een mogelijkheid voor spelers/speelsters om toch competitie te spelen wanneer er bijvoorbeeld te weinig leden zijn voor een 5-5 team. Ook biedt het de mogelijkheid aan recreanten om deel te nemen aan een competitie, en zelfs voor huidige niet leden van de NBB is het mogelijk om deel te gaan nemen aan deze pilot. De competitie zal in toernooivorm gespeeld worden, waarvan de speeldata buiten de reguliere 5 - 5 competitieweekenden om gaan. De speeldata zijn: 17 oktober 2020, 27 en/of 29 november 2020, 2 januari, 20 februari, 3 april en 24 april 2021. Afhankelijk van de aanmeldingen komen daar mogelijk nog extra dagen bij (extra datum in mei en/of het finaleweekend van de 3x3 NL Tour).

Gezocht: basketbaltrainers

Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 zijn wij op zoek naar collega-trainers. We gaan starten met een vernieuwde trainersgroep, deze bestaat inmiddels uit Marcel Pomp en Bert Schaap (U12), Thomas Giezen (U14) en Aiko van Zadelhoff (U16). En recent hebben we Viktor Slokker mogen begroeten als nieuwe trainer voor U18! We zijn nu nog op zoek naar trainers voor de Heren 1 en Dames 1.

Wie wil ons helpen om onze trainersgroep compleet te maken? Een vergoeding behoort tot de mogelijkheden. Je kunt contact opnemen via info@quickrunners.nl.

Uitslagen afgelopen speelronde

Hier vind je de uitslagen van de afgelopen speelronde.

een mooi portret van Yassir

Maandag 12 november 2018 vond de Make-A-Wish Kids’ Night plaats in het DeLaMar Theater. Het was een bijzondere avond, speciaal georganiseerd voor alle vrijwilligers, artsen en BN’ers, om hen te bedanken voor het helpen vervullen van alle mooie kinderwensen. Het thema van de avond was de impact van het vervullen van droomwensen op het leven van wenskinderen en de mensen eromheen. Centraal stonden drie filmportretten van wenskinderen die de impact van een Wish Journey duidelijk illustreren, waaronder verhaal van Yassir. Make-A-Wish vervulde zijn droomwens: een NBA game, van de Golden State Warriors, meemaken. Het is een mooi portret van ons helaas te vroeg overleden Quick Runners lid geworden, waaraan zijn familie, beste vriend Daan Stoop en zijn en zijn opa’s en teamgenoten hebben meegewerkt.

Op 14 april 2018 heeft Heerendrie zijn laatste competitie wedstrijd gespeeld. Vanaf nu wordt het een recreantenteam. Bekijk hier de foto's.

Om de spelregelkennis te vergroten (voor spelers en scheidsrechters) heeft de NBB 'Masterz' opgezet. Op deze site vind je de spelregels van basketball in heldere taal.

Meer info op www.basketballmasterz.nl.

Te bestellen en te koop in de sporthal: hoodie of T-shirt met Quick Runners logo. Maten S/M/L/XL/XXL. De hoodie kost €29, het T-shirt €15.

De NBB heeft filmpjes gemaakt als handleiding voor het digitaal wedstrijdformulier.