MU18-1 trekken opgaande lijn gewoon door

Als de officieuze winterkampioen hebben de mannen van U18-1 de winnende lijn dit jaar gewoon doorgetrokken. Door een glansrijke 1e helft van het seizoen (ongeslagen) zijn ze voor de 2e helft ingedeeld in de 2e klasse. Een juiste indeling nu blijkt want inmiddels hebben zij alweer 6 wedstrijden gespeeld en zijn ze tot nu toe nog steeds ongeslagen! De wedstrijden zijn wel en stuk spannender, maar met een sterk offensief spel en solide defensie houden zij de tegenstanders onder de spreekwoordelijke duim en staan zij fier bovenaan de ladder van de competitie.

Om straks de kampioensbeker mee naar Huizen te mogen nemen moeten er nog 4 wedstrijden worden gespeeld waarvan toch minimaal 3 worden gewonnen. Aanstaande zaterdag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen de Red Stars uit Soest die tot vorige week mede koplopers waren. Doordat zij afgelopen zaterdag verrassend verloren van Almere Pioneers staan onze mannen nu alleen aan kop en hebben daarmee het kampioenschap helemaal in eigen hand.

Dit zal toch zeker niet makkelijk zijn! Van de 7 spelers in het team zijn er momenteel 2 geblesseerd en kunnen daardoor niet meespelen. Iedere wedstrijd is het weer puzzelen hoe en waar we een reserve speler kunnen lenen. Gelukkig hebben zich een speler van MU18-2 en MU16-1 beschikbaar gesteld om afwisselend in te vallen. Hiermee zijn we erg dankbaar want om met maar 5 spelers de belangrijkste wedstrijden van het seizoen in te gaan, lijkt ons toch iets te risicovol.

Dit legt overigens wel meteen een kwetsbaar onderdeel van de vereniging bloot. In de breedte is onze vereniging redelijk zwak bedeeld en daar lijkt niet echt verandering in te komen. Bij de jeugdteams is er niet echt een sterke basis waar de vereniging op kan bouwen. Je zou toch mogen verwachten dat in een gemeente zoals Huizen toch zeker 2 teams per leeftijd-categorie zou moeten kunnen worden geworven. En waar zijn de meisjes teams?

Ik denk dat hier nog enorme kansen liggen voor de BV Quickrunners en misschien kunnen wij als ouders of senioren-leden hier ook nog een steentje aan bij dragen. Kortom, het lijkt mij nu de juiste tijd om daar eens met elkaar over na te denken en nieuwe plannen voor te smeden in het belang van onze jonge spelers en de toekomst van de vereniging.

In de tussentijd staan de volgende belangrijke wedstrijden voor MU18-1 te wachten;

Zaterdag 30 maart – 13:30uur uit tegen Red Stars M18-1

Zaterdag 6 April – 13:00 uit tegen BC Cangeroes M18-2

Zaterdag 13 April – 14:45 thuis tegen Almere Pioneers M18-2

Zaterdag 20 April – 17:00 thuis tegen Red Stars M18-1

Wij spelen nog beter als er veel support voor ons op de tribune zit!

GO QUICKRUNNERS